Oskars matkunskap
här kommer ett till recept =)
Le uber baconsås ©
Ingredienser;
*Bacon (kunskap är makt) *Lagom mycket
*svamp (färsk) *Lagom mycket
*Cream fresh *mjölk *Lagom mycket
*Idealmjöl *Lagom mycket
*krydor *Lagom mycket
*pasta (vilken sort du vill ha, nudlar funkar också aldeles utmärkt)
Hur man gör;
Börja med att tärna svampen i tärnings stora bitar.
Tag fram en stekpanna, ställ den på spisen och häll i margarin (ganska mycket).
Fräs den tärnade svampen samtidigt som du börjar skära upp baconen (ca 3cm stora bitar)
Häll sedan i baconen i svampen så de båda blir frästa.
Börja nu att fixa pastan (you know koka upp vatten och lägg i pastan)
Nu är det dags att krydda svampen och baconen.
pressa i vitlök (ganska mycket) salta och mal i lite peppar.
när baconen börjar bli klara (de krymper ihop lite och får lite färg) och svampen har krympt ihop så häller du i mjölken, och låter den koka ett litet tag (någon minut) sedan häller du i cream freshen.
nu kommer såsen att vara ganska lös men det kan du enkelt lösa genom att ha i lite idealmjöl. (viktigt är att du då låter den koka ett tag, annars kommer allt att smaka mjöl)
när pastan är klar så serverar du.
hoppas att ni provar på detta. om det smakar bra och gott så tacka mig om det smakar skit så får du skylla dig själv för då har du phailat och gjort fel ;)
lev väl///härskaren över universum
Le uber baconsås ©
Ingredienser;
*Bacon (kunskap är makt) *Lagom mycket
*svamp (färsk) *Lagom mycket
*Cream fresh *mjölk *Lagom mycket
*Idealmjöl *Lagom mycket
*krydor *Lagom mycket
*pasta (vilken sort du vill ha, nudlar funkar också aldeles utmärkt)
Hur man gör;
Börja med att tärna svampen i tärnings stora bitar.
Tag fram en stekpanna, ställ den på spisen och häll i margarin (ganska mycket).
Fräs den tärnade svampen samtidigt som du börjar skära upp baconen (ca 3cm stora bitar)
Häll sedan i baconen i svampen så de båda blir frästa.
Börja nu att fixa pastan (you know koka upp vatten och lägg i pastan)
Nu är det dags att krydda svampen och baconen.
pressa i vitlök (ganska mycket) salta och mal i lite peppar.
när baconen börjar bli klara (de krymper ihop lite och får lite färg) och svampen har krympt ihop så häller du i mjölken, och låter den koka ett litet tag (någon minut) sedan häller du i cream freshen.
nu kommer såsen att vara ganska lös men det kan du enkelt lösa genom att ha i lite idealmjöl. (viktigt är att du då låter den koka ett tag, annars kommer allt att smaka mjöl)
när pastan är klar så serverar du.
hoppas att ni provar på detta. om det smakar bra och gott så tacka mig om det smakar skit så får du skylla dig själv för då har du phailat och gjort fel ;)
lev väl///härskaren över universum
Kommentarer
Trackback